Kaj je dobro vedeti, če se odpravim na Pot pastirskih škratov na Krvavec?

Pot pastirskih škratov na Krvavcu je nova, utrjena in nezahtevna krožna pot, ki je v celoti posuta s peskom in zato povsem varna in primerna za hojo tudi neposredno po dežju. Pot se prične in konča pri Brunarici Sonček, do nje se lahko povzpnete s kabinsko žičnico (vožnja v eno smer traja 20 minut), ali pa na Krvavec pridete po kateri izmed drugih poti.

Pot se od Brunarice Sonček povzpne mimo Luže do Plaže (Hotel Krvavec), nato preči do Bleka in se spusti nazaj do Brunarice Sonček. Je odlično označena in ponuja obiskovalcem čudovite razglede v dolino, od Triglava in Julijcev, Kamniških Alp do Ljubljanske kotline.

Dolžina poti je 3,6 km, skupaj pa boste z vzponi in spusti pridelali 286 višinskih metrov. Ker pa se pot nahaja v visokogorju in boste na poti dosegli najvišjo točko na 1638 metrih nad morjem, priporočamo lahko pohodno obutev in primerna oblačila, saj se vreme na tej višini lahko hitro spremeni, v povprečju pa je temperatura za okoli 10 stopinj nižja kot v dolini.

Za samo pot boste porabili dve do tri ure, odvisno od tega, koliko se boste na posameznih doživljajskih točkah zamudili in se vanje poglobili.

Izhodišče: Brunarica Sonček

Cilj: Brunarica Sonček

Ime poti: Pot pastirskih škratov na Krvavcu

Čas hoje: 2 do 3 h

Zahtevnost: nezahtevna označena pot

Višinska razlika: 143m (vzpona)

Priporočena oprema: lahka pohodna obutev

Zemljevid poti